Cum a apărut Salsa

Salsa este un stil de muzică și dans ce își are originile în America de Sud și Insulele Caraibe, dar care s-a dezvoltat în toata lumea în diferite variante ce au dus la crearea altor stiluri asemănătoare. Este cea mai populară variație a unui dans latino și s-a dezvoltat rapid la nivel internațional. Este foarte popular în aproape toată America Latină și în rândul comunităților latine din Statele Unite. În ultimii ani, acest dans a câștigat popularitate și în Europa și în Asia.

Originile salsei datează din anii 1900 în Cuba, iar mișcările de dans Salsa provin din dansul Cuban Son prin ritmul Son Montuno, cu influențe puternice din dansul Danzon, Mambo, Guaguanco și alte dansuri folclorice afro-cubaneze.

Stilurile de dans cuban son și rumba afro-cubaneză, au folosit instrumente muzicale diverse pentru a crea baza unui ritm care ulterior va deveni cunoscut sub numele de salsa. A fost nevoie să treacă 50 de ani ca acest nou ritm să ajungă în Havana. Acolo, salsa a absorbit influențe din alte muzici locale cubaneze și din jazz-ul american și a continuat să evolueze. Datorită Revoluției din Cuba, mulți muzicieni s-au mutat în Statele Unite, în special în New York. În rândul comunității hispanice, acești muzicieni au găsit un mediu ideal pentru a-și dezvolta ritmul în ceea ce cunoaștem ca salsa astăzi; acest lucru a fost valabil mai ales în ” El Barrio ”, cunoscut și ca Harlemul spaniol.

Leave a Reply